Diensten – Onderhoud

Onderhoud: hoe zonnepanelen reinigen?

Zonnepanelen bevatten een film waardoor ze zelfreinigend zijn. Omdat zonnepanelen in een schuine hellingshoek gemonteerd worden, blijven bovendien zaken als vuil en sneeuw niet liggen op de zonnepanelen. Gelukkig maar!

Zelf reinigen of laten reinigen?

Toch kan het interessant zijn om zonnepanelen na een tijd te reinigen. Dit kan u uiteraard altijd zelf doen. Zorg er wel altijd voor dat u zachte borstels gebruikt en dat u het reinigen steeds in veilige omstandigheden doet. Download hier de flyer over het reinigen van zonnepanelen.

U kan deze reiniging ook laten uitvoeren door XL Solar. We weten immers precies hoe deze reiniging volgens de regels van de kunst wordt uitgevoerd. Dit zorgt voor volgende voordelen:

  • Vuil wordt uitstekend verwijderd en snel weggewassen
  • De gereinigde oppervlakken drogen streeploos zelfs in direct zonlicht
  • Gereinigde oppervlakken blijven veel langer schoon.
  • Milieuvriendelijk omdat er geen detergenten nodig zijn

Een 100% schoon en proper paneel zorgt immers voor een maximaal rendement. En dat streven we allemaal na, niet waar? Daarom is een jaarlijkse reiniging aangeraden. Vlekken op zonnepanelen door door stof, vogeluitwerpselen etc. worden op die manier vermeden.

Als u het onderhoud van uw zonnepanelen door XL Solar laat uitvoeren, dan bent u zeker van een goede reiniging. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van telescopische stelen met zachte borstels. Het gebruik van ladders wordt hierdoor beperkt, waardoor uw PV-installatie snel en efficënt van op de grond gereinigd kan worden. Vraag hier uw prijs voor het reinigen van uw panelen.