Batterij opslag systemen

Thuisbatterijen, de toekomst

De huidige markt van opslagsystemen is een zeer complexe markt met vele onbekende parameters. Gezien de stijgende netkosten en toekomstige capaciteitstarieven, is het een goede investering om zelf te zorgen voor een eigen elektrisch netwerk. Daarom is het belangrijk beroep te doen op componenten van betrouwbare producenten. Xl-Solar werkt enkel met hoogstaande producenten die tientallen jaren marktleider zijn en dit met fabrieksgaranties van minimum 10 jaar.

XL-Solar differentieert zich van vele andere installateurs, doordat wij reeds tal van bestaande projecten hebben gerealiseerd voor zowel de particuliere als industriële markt. Door de jaren ervaring enerzijds en het gebruik van de beste materialen anderzijds bent u steeds verzekerd van een kwalitatief hoogstaand systeem met hoge rendementen tot gevolg.

Omschrijving batterij opslagsysteem

Het systeem bestaat uit een (reeks) batterij(en), een offgrid inverter, charge controller en koppelbord. De capaciteit van de batterijen wordt bepaald op basis van uw elektrisch verbruik of productie (bvb. PV installatie en/of generator). Indien u een bestaande PV installatie heeft met groenestroomcertificaten, blijft de bestaande installatie ongemoeid en wordt het batterij opslag systeem voor de PV installatie gekoppeld, zodat de opgewekte energie rechtstreeks in de batterijen wordt gestoken. U behoudt uw groenestroomcertificaten!

Uniek is dat ons systeem bij stroomuitval nog steeds blijft werken, omdat het offgrid kan werken.

Nut van een batterij opslag systeem?

Binnenkort worden alle elektriciteitsmeters vervangen door intelligente meters. Dit betekent dat de netbeheerder in staat zal zijn om de afname én de injectie van elektriciteit te meten. Eigenaars van PV installaties kunnen op dit ogenblik het net gebruiken als buffer met de terugdraaiende meter. Om het net te mogen gebruiken als buffer, heeft de overheid ter compensatie het prosumententarief in het leven geroepen.

Zodra kortelings de nieuwe elektriciteitsmeter geplaatst is, zal de consument moeten betalen voor het transport van de elektriciteit, dus overdag de geproduceerde elektriciteit in het net duwen en ’s avonds terug opnemen. In plaats van de elektriciteit in het net te duwen, wordt deze opgeslagen in de batterijen. Hierdoor is er weinig transport!

Voordelen van een op maat gedimensioneerde batterij opslag systeem

 • Geen prosumentarief meer
 • Geen transportkosten, of enkel wat nog van het net wordt gehaald in de wintermaanden
 • Premies door Vlaamse Overheid voor het ganse jaar 2021
 • Groenestroomcertificaten blijven behouden
 • Eigen controle van uw verbruik via privé portaal
 • Bij stroom uitval blijft u gewoon elektriciteit hebben
 • Garantie van 10 jaar op inverter en batterijen
 • Volledig op maat in functie van uw verbruik
 • Uitbreidbaar zonder noemenswaardige veranderingenµ
 • Return on Investment is ongeveer 6 jaar (zonder premies)

Inverter Hybride HYD

De inverter, is speciaal ontworpen om ook off grid te kunnen werken. Dit in tegenstelling tot de traditionele omvormers. Hierop geniet u van een fabrieksgarantie van 10 jaar! Deze inverter is beschikbaar in 3 – 3,6 – 4 – 4,6 en 5kW.

 • Rendement: 97,6%
 • Communicatie: RS485, Wifi, Ethernet, GPRS
 • Afmetingen (BxHxD): 566x394x173mm
 • Gewicht: 20,5kg

Batterij E-Revolt

De LifePO4 Power Wall Lithium batterij is ontworpen om aan al uw behoeften te kunnen voldoen. Deze batterij van 4,8 Kwh kan uitgebreid worden tot 19,2Kwh!

Beantwoordt aan de norm IEC62619, TUV, ROHS, UN38.3.
Life time > 10 jaar omwille van de nieuwste Lithium Technology.
LCD Display en Build-In smart BMS Protection.
Communicatie: CAN/RS485/RS232/Dry contact
Nominale capaciteit: 100Ah
Afmetingen (BxHxD): 485x650x200mm
Gewicht: 55kg

Monitoring

Meten is weten! Het zeer krachtige online softwarepakket is speciaal ontwikkeld voor het batterij opslagsysteem. Dit software pakket doet méér dan enkel de monitoring en bewaking, maar stuurt bij en past zich automatisch aan aan de veranderende interne elektriciteitsverbruiken.

Via het zeer sterk beveiligde portaal kan u uw elektrisch “gedrag” bekijken en zelfs aanpassen. Bijna alles is mogelijk, maar dit portaal zorgt er ook voor dat u inzicht heeft over heel het systeem, beginnende van het net, de PV installatie, de capaciteit van de batterijen, enz…