Kost & Opbrengst – Subsidies

Subsidies en fiscale premie voor zonnepanelen

Subsidies voor particulieren

Een investering in zonnepanelen is een zeer rendabele investering. Door de sterke prijsdaling van de zonnepanelen heeft de overheid de subsidies grotendeels afgeschaft. Via verschillende ingewikkelde berekeningen zou men mogelijk kunnen genieten van een kleine tegemoetkoming door de overheid. Deze mogelijke subsidies worden periodiek herbekeken.

Algemene uitleg over alle mogelijke vormen van energiebesparing, een energie-calculator, en de mogelijkheden op het vlak van premies en subsidies voor zonnepanelen vindt u op energiesparen.be.

Terugdraaiende teller dankzij zonnecellen

Wanneer er meer elektriciteit wordt geproduceerd door uw zonnepanelen dan er wordt verbruikt zal uw elektriciteitsteller terugdraaien. Tijdens dagen met weinig licht (en meer verbruik dan productie) zal uw teller in de normale richting draaien. Op jaarbasis is het dus perfect mogelijk dat u helemaal niets meer verbruikt.

Subsidies voor bedrijven

Ook voor bedrijven is de installatie van zonnepanelen een investering met een laag risico en een aantrekkelijk rendement. Vind hier meer informatie over de subsidies van zonnepanelen voor bedrijven.