Diensten – Installatie

Installatie en montage van zonnepanelen

Met het oog op eventuele montagefouten, de garantie, uw veiligheid en die van de zonnepanelen adviseren we om de installatie van zonnepanelen niet zelf uit te voeren. De details hierover vindt u onder kan ik zelf zonnepanelen installeren?

Daarom zit levering + installatie van de zonnepanelen standaard in de offerte inbegrepen. Deze plaatsing gebeurt door professionele dakwerkers van XL Solar. Mensen die deze plaatsingen al jarenlang uitvoeren en over de nodige expertise beschikken om deze met een maximale efficiëntie uit te voeren.

Hoe gebeurt de montage van de zonnepanelen?

De zonnepanelen worden door onze medewerkers op het dak gemonteerd door middel van haken in roestvrijstaal en inox. De dragers zelf zijn gemaakt uit aluminium.

Gaat het over een plat dak, dan wordt er een extra aluminium constructie onder de zonnepanelen gemonteerd met een hoek die naar het zuiden is gericht.

Met welke hellingshoek gebeurt de installatie?

Door het grote aandeel indirect licht in België, hebben oriëntatie en de hellingshoek van fotovoltaische panelen een mindere grote invloed. Er is een tamelijk brede zone waarin de jaaropbrengst slechts 5% lager ligt dan het maximum (op 30° helling en 2°W van het zuiden). De meest rendabele oriëntatie bevindt zich tussen zuidoost en zuidwest en met een hellingshoek tussen de 20° en de 60°. Onder deze hellingshoek trachten we dan ook de montage laten plaatsvinden.