Zonnepanelen zelf plaatsen

Kan ik mijn zonnepanelen zelf plaatsen?

In theorie is het mogelijk dat u uw zonnepanelen bij ons koopt en nadien zelf installeert. We kunnen voor u een zelfbouwpakket zonnepanelen samenstellen. Het is echter aangewezen dat u de zonnepanelen door een vakman van XL Solar laat plaatsen.

Safety first

Eerst en vooral omwille van de veiligheid. Niet enkel voor een eventuele beschadiging van het zonnepaneel, maar ook omwille van uw eigen veiligheid. De medewerkers van XL Solar zijn echte dakwerkers en plaatsten reeds duizenden PV-installaties.

Garantie

Een tweede reden zijn de montagefouten: zonnepanelen moeten bestand zijn tegen storm, wind en een strenge winter. Daaraan gekoppeld is ook de garantie. De garantie komt in het gedrang wanneer de installatie niet werd uitgevoerd door een erkend installateur. De fabrikant kan in dat geval gaan beroepen op een mogelijk verkeerde installatie of montage van het product.

Rendement

Bovendien is ook de keuze qua locatie op uw dak van cruciaal belang. Een ervaren installateur houdt rekening met verschillende parameters (helling, schaduw, omliggende objecten,…). Door de juiste locatie te kiezen, ligt ook het rendement hoger.

Tot slot zijn er in het commerciële voorstel van XL Solar wat de installatie betreft geen bijkomende verrassingen of onverwachte kosten. De plaatsing van de zonnepanelen zit meteen inbegrepen in de prijsofferte van XL Solar. Voor ons staat “service” immers voorop. Contacteer ons hier voor een vrijblijvende prijsofferte voor het plaatsen van uw zonnepanelen.