Zonnepanelen op plat dak

Kan men zonnepanelen plaatsen op een plat dak?

Uiteraard!

XL Solar plaatste al heel wat zonnepanelen op platte daken, zoals ook mag blijken uit onderstaande foto’s. Bovendien zijn tegenwoordig heel veel nieuwbouwwoningen voorzien van een moderne look en daar hoort dan een plat dak bij. Het zou dan zonde zijn dat de eigenaars van deze woningen geen zonnepanelen kunnen plaatsen.

We mikken op een hellingshoek tussen 15° en 30° graden. Dankzij een extra aluminium constructie die we onder de zonnepanelen plaatsen. Dit kan zowel op een klein plat dak als op een groot plat dak.

Deze oplossing voor platte daken wordt bijvoorbeeld ook frequent gebruikt voor appartementsgebouwen en bedrijfsgebouwen aangezien zij dikwijls over een plat dak beschikken.

Stel dat men deze extra constructie voor de helling niet zou hebben, verliest men niet alleen veel rendement door een andere invalshoek van de zon. Zo zou bijvoorbeeld ook sneeuw op de zonnepanelen blijven liggen en kan u zowat elke dag het dak op om de zonnepanelen te reinigen.

Extra kosten voor zonnepanelen op een plat dak zijn er niet. Als u er voor zou kiezen om zelf de zonnepanelen op uw plat dak te plaatsen, dan kan u ook altijd bij ons terecht. Contacteer ons vrijblijvend voor een prijsofferte en we geven u graag het nodige advies.